(4 personer)
4 lange auberginer
2 ½ vindruekerneolie eller anden spiseolie
400 g løg
4 tomater
2 fed hvidløg
salt, peber
1 tsk. sukker
2 tomater i skiver
3 spsk. citronsaft
3 spsk. vand
Skræl auberginerne i striber på langs, fjern den grønne del, flæk dem på langs og hul dem noget ud med en teske. Drys dem med salt og lad dem stå 1 time. Skyl dem og tør med af. Varm olien op i en pande og steg auberginerne på begge sider til de er møre. Læg dem i et ildfast fad.
Skær løgene i kvarte og blend dem ved af- og tilkoblingsmetoden, så de bliver ensartet hakket uden at blive til pure. Steg dem møre i resten af olien på panden. Når de har taget farve tilsættes de flåede, grofthakkede tomater og hakket hvidløg. Steg det godt sammen og smag til med salt, peber og lidt sukker. Fordel massen i auberginerne. Læg tomatskiver ovenpå.
Bland citronsaft og vand, hæld det over og så fadet i en 160 gr. varm ovn i 20 min.
Server retten varm eller kold med lune flûte.