(4 – 6 personer)
1 kg porrer
2 store hakkede løg
2 store tomater
1 dl olivenolie
2 dl bouillon (evt. vand + terning)
salt, peber
2 spsk hakket persille
Rens porrerne, skær dem i 5 cm lange stykker på tværs. Er porrene meget tykke, flækkes de.
Hak løgene fint. Skræl tomaterne og hak dem groft.
Kog de hakkede løg gennemsigtige, men ikke brune, i olivenolie i en gryde, hvor der også er plads til porrene. Når løgene er gennemsigtige, kommes de rensede, udskårne porrer i, lad dem stege under omrøring i ca. 5 min. Tilsæt tomat, bouillon, salt og peber. Læg låg på og lad porrene småsimre i 30 min. Drys dem med hakket persille og server dem varme eller kolde.
NB – Retten kan bruges som selvstændig grønsagsret eller som tilbehør til kød og fisk. Den kan i kold tilstand bruge som del af et tyrkisk hors d’oeuvre bord.