(ca. 30 stk)

1 kg courgetter
1 revet løg
100 g revet fetaost
ca. 100 g mel
4 hele æg
2 spsk hakket persille
2 spsk hakket purløg
salt, peber
olivenolie til stegning
1 l afløben yoghurt
2-3 fed knust hvidløg
salt, peber

Skræl courgetterne, riv dem groft, drys dem med lidt salt og læg dem i en sigte. Lad dem ligge ½ time, pres væden ud af dem, bland dem med løg, fetaost, mel og æg. Bruger man store æg, er 3 nok. Tilsæt hakkede krydderurter, smag til med salt og peber. Sæt denne fars i køleskabet ½ time. Hæld eventuelt overskydende vand væk. Er farsen for lind, tilsættes lidt mere mel.

Form farsen med en spiseske til frikadeller, de lægges i varm olie på en pande, steg dem lysebrune på begge sider ved middel varme. Læg frikadellerne på fedtsugende papir, inden de serveres varme med yoghurtsauce: Iskold, afløben yoghurt rørt med knust hvidløg, salt og peber efter smag.

NB. Smag på fetaosen, inden den rives. Er det meget salt, må den udvandes i koldt vand en times tid, inden den bruges.

Man kan nu få dansk fårefeta, det er den, der komme nærmest den tyrkiske.

Luk menu