(4 – 6 personer)
1 kg auberginer
2 spsk salt
3 dl vindruekerneolie eller en blanding af oliven- og vindruekerneolie
200 g mel
2 dl vand
½ l yoghurt
1 fed hvidløg
2 tsk salt
Skræl auberginerne i striber på langs, ca. 1 cm brede, og skær dem derpå i ½ cm tynde skiver på tværs. Drys med 2 spsk salt, læg en tallerken over auberginerne og læg et let pres på. Lad aubergineskiverne trække en halv time. Tryk dem fri for væde.
Rør melet med vandet til en meljævning. Dyp aubergineskiverne heri og steg dem i olie på panden til de er brune på begge sider. Læg dem et øjeblik på fedtsugende papir, inden de serveres på et varmt fad med yoghurtsauce.
Yoghurtsauce: Hæld yoghurten i et klæde, der er lagt i en sigte, og lad den løbe af en halv time. Pisk yoghurten op med knust hvidløg og salt
Variation: Courgetter kan tilberedes på nøjagtig den samme måde.
Man kan dyppe aubergine-/courgetteskiverne i en pandekagedej i stedet for en meljævning, de bliver da sprøde på ydersiden og bløde indeni. Det smager dejligt, men de skal spises, så snart de er stegt, de bliver hurtigt bløde.