(4 personer)

500 g halvkogte asparges eller
500 g halvkogte skorzonerrødder eller
500 g halvkogte jordskokker eller
500 g halvkogte artiskokbunde eller
500 g friske, store champignons

Marinade:
2 dl vindruekerneolie eller anden spiseolie
2 spsk. citronsaft
2 tsk. salt
1 spsk. hakket persille

Frituredej:
125 g mel
2 spsk. olie
½ tsk. salt
2 dl lunken vand
10 g gær
1 pisket æggehvide

De grønsager, der skal koges, koger man i letsaltet vand til de er knap møre, de hældes på sigte og lægges derpå straks i den sammenpiskede marinade. Champignonerne renses og lægges rå i marinaden. Alle grønsagerne skal ligge 1 time i marinaden. Tag dem op af marinaden, tør dem i køkkenrulle, dyp dem i frituredejen og steg dem i fiture, der ikke må være hed, kun godt varm.

Frituredej:
Kom mel, olie og salt i blender. Lad maskinen køre, mens vandet, hvori gæren er opløst, hældes i. Blend til dejen er ensartet. Lad den hvile ½ time, og rør den stiftpiskede hvide i.

Lad dem stege til de er lysebrune. Tag dem op og lad dem løbe af, læg dem på fedtsugende papir, drys dem med lidt salt og server dem med creme fraiche sauce eller med græsk sauce, se opskrifter.

NB: Efter samme opskrift kan man friturestege kogte rejer, muslinger eller kammuslinger.


Luk menu