¾ kg jordskokker
75 g margarine
75 g mel
1 ½ dl fløde
1 ½ dl jordskokvand
4 æg
salt, hvid peber
muskat
rasp
smeltet smør

Jordskokkerne skrælles og skæres i stykker på størrelse med en valnød. De koges i letsaltet vand i 10 min., tages op og løber af. En lys afbagning laves af margarine, mel, fløde og jordskokvand, den bager godt igennem og tages af varmen.

Når den er lidt afkølet, røres en æggeblomme i ad gangen. Gratindejen smages til med salt, lys peber og muskat. De piskede hvider vendes forsigtigt i, og jordskokkerne kommes i.

Gratinskaller smøres med rigeligt smeltet smør, gratinen fyldes i, lidt rasp drysses over, og lidt smeltet smør hældes over. Skallerne sættes i ovnen ved 200 gr. og bager i ca. 20 min. Er der gratindej til overs, kommes den i et smurt gratinfad og bages i vandbad ved 200 gr. i ca. ¾ time.

Luk menu