(4 – 6 personer)

1 kg kartofler
500 g løg
500 g tomater
2 fed finthakket hvidløg
salt, peber
4 spsk rasp
2 spsk hakket persille
ca. 1 dl vand
½ dl olivenolie

Skræl kartoflerne, skær dem i 3 mm tynde skiver. Skær løgene i meget tynde skiver, drys dem med salt og lad dem stå 30 min. Skyl dem og tør dem af.
Skræl tomaterne og skær dem i skiver, drys dem med finthakket hvidløg.
Smør et ovnfast fad eller en gryde, læg lagvis kartofter, løg og tomater gerne i 3-4 lag med salt og peber imellem lagene.
Bland raspen med den hakkede persille, drys det over til sidst. Bland vand og olie og hæld det over retten. Sættes i en 200 gr. varm ovn 1 time. Mangler retten farve til sidst giver man den lidt grillvarme.
NB – Hvis al væde koger væk under bagningen, må man tilsætte lidt mere vand. Man kan dække fadet med låg eller folie, som fjernes de sidste 10 min. af bagetiden.

Luk menu