(4 – 6 personer)
1 kg kartofler
500 g løg
500 g tomater
2 fed finthakket hvidløg
salt, peber
4 spsk rasp
2 spsk hakket persille
ca. 1 dl vand
½ dl olivenolie
Skræl kartoflerne, skær dem i 3 mm tynde skiver. Skær løgene i meget tynde skiver, drys dem med salt og lad dem stå 30 min. Skyl dem og tør dem af.
Skræl tomaterne og skær dem i skiver, drys dem med finthakket hvidløg.
Smør et ovnfast fad eller en gryde, læg lagvis kartofter, løg og tomater gerne i 3-4 lag med salt og peber imellem lagene.
Bland raspen med den hakkede persille, drys det over til sidst. Bland vand og olie og hæld det over retten. Sættes i en 200 gr. varm ovn 1 time. Mangler retten farve til sidst giver man den lidt grillvarme.
NB – Hvis al væde koger væk under bagningen, må man tilsætte lidt mere vand. Man kan dække fadet med låg eller folie, som fjernes de sidste 10 min. af bagetiden.