(4 personer)

3 stilke bladselleri i små terninger
300 g kogte kartofler i små terninger
300 g æbler i små terninger
2 fint skårne forårsløg
12 (50 g) groft hakkede valnøddekerner

Mayonnaise af:
2 pasteuriserede æggeblommer
1 tsk. lys Dijonsennep
1 ½ dl olivenolie
citron, salt, peber
2 spsk. fint skåret purløg

Mayonnaise: rør æggeblommerne med sennep, og rør derefter olien i lidt ad gangen. Smag til med citron, salt og peber. Hvis man er i tidsnød, findes der mayonnaiser i plastposer, der til nød kan bruges, men de er ikke rørt med olivenolie. Vend alle de øvrige ingredienser i mayonnaisen, drys med fint skåret purløg og server.

Denne kartoffelsalat kan bruges som tilbehør til alle fiske-, kød- og fjerkræretter, eller den kan serveres alene som forret, evt. med en skive skinke til.

Luk menu