¾ kg løg
50 g smør
2 dl kalve- eller hønsebouillon, evt. på terning
15 g smør
15 g mel
2 dl kogende mælk
½ tsk. salt
½ tsk. peber
1 knsp. revet muskat
1 kvist timian
50 g smør

Pil løgene og skær dem i skiver enten på food processorens plade til at skære grønsager i skiver, eller i hånden. Kom dem i kogende vand. Lad dem koge 5 min. Hæld dem til afdrypning på en sigte. Kog dem møre i 50 g smør uden at de bruner, tilsæt bouillon og lad dem koge ved svag var i 30 min.

Smelt 15 g smør i en gryde, kom melet i, lad det bage af uden at brune og pisk den kogende mælk i. Tilsæt salt, peber, revet muskatnød, persille og timian. Lad det koge ved svag varme og under omrøring i 10 min. Fjern persille og timian. Blend saucen med løgene. Hæld pureen i en gryde, kog den igennem, og er den for tynd, lad den da koge lidt ind. Smag til, tag den af ilden og pisk 50 g smør i.

Pureen egner sig især godt som tilbehør til stegt okse- og kalvekød.

Luk menu