(4 personer)

175 g mel
60 g svinefedt + 60 g smør
½ tsk salt
ca. ½ dl isvand
1 æggehvide

Fyld:
300 g skiveskårne løg
30 g smør
2 æg
1 ½ dl fløde
salt, peber
50 g reven emmenthalerost

Bland mel og salt og smuldr fedtstoffet heri. Saml hurtigt dejen med isvand. Læg den i folie i køleskabet et par timer. Beklæd en smurt tærteform (ca. 24 cm i diam.) med dejen. Sæt den i køleskabet 1 time. Prik den med en gaffel, læg folie over tærtebunden og fyld op med tørrede bønner eller ris. Sæt formen i bunden af en 200 gr. varm ovn i ca. 15 min. Fjern folie med indhold, pensl bunden med sammenpisket æggehvide og sæt den i ovnen til den er svagt gylden.

Fyld:
Kog løgene gennemsigtige men ikke brune i smør. Pisk æg og fløde sammen, tilsæt løgene, salt og peber. Kom dette fuld i den forbagte bund, drys med reven ost og sæt tærten i ovnen i ca. 20 min. eller til fyldet er stivnet. Denne gang på midterste rille i ovnen. Serveres varm.

NB. Denne tærte kan fryses færdigbagt. Tø den helt op, inden den lunes i ovnen.

Luk menu