200 g sorte oliven
100 g ansjosfileter (sardeller)
200 g kapers
1 dessertske lys Dijonsennep
100 g tun i olie
1 tsk. timianpulver
1 fed hvidløg
ca. 2 spsk. olivenolie
½ tsk. peber
1 spsk. cognac

Pil stenene ud af de sorte oliven (brug endelig ikke de oliven, man kan købe uden sten). Blend olivenkødet med ansjoser, kapers, sennep, tunfisk, timianpulver og hvidløg. Rør olien i med et piskeris, tilsæt peber og cognac.

Tapenade kan spises på små stykker ristet toastbrød, til aperitiffen, eller den kan bruges til at farsere hårdkogte æggeblommer med, se opskrift.

Den kan også smøres på halve tomater, der derefter sættes i ovnen ved svag varme i 15 min., brug dem som tilbehør eller som forret. Den kan holde sig i køleskab i ca. 14 dage.

Luk menu