16 salat- eller sommerløg i tynde skiver
4 kg skrællede squash uden kerner
8 peberfrugter, grønne og røde
5 stilke bladselleri
400 g salt
2 l lagereddike
2 kg sukker
8 spsk gule sennepsfrø
2 tsk cayennepeber
4 spsk flydende atamon
atamon til skylning af glas

Squashen skæres i ¼ cm tynde strimler på tværs. De lægges i en krykke eller stålgryde med løgene, de rensede, skivede bladselleri og peberfrugterne. Drys salt imellem lagene. Læg en tallerken over og stil dem i køleskabet i 4 timer. Hæld nu grønsagerne i et stort dørslag, og lad dem løbe godt af.

Bring de øvrige ingredienser i kog undtagen atamon. Lad dem koge 10 min. Tilsæt grønsagerne, giv dem et opkog. Tag relishen fra varmen og rør atamon i. Hæld på rene, atamonskyllede glas og luk dem straks.

Luk menu