200 g rå, skrællede rødbeder
15 g smør
2 dl creme fraiche 38%
1 dl mælk
1 æg
salt, peber
smør til pensling
Sauce:
100 g creme fraiche 18%
2 spsk. fint revet peberrod
salt, peber
en anelse sukker
Skræl rødbederne, skær dem i skiver, sauter dem i smør i en gryde 3-4 min. Rør creme fraichen op med mælken, hæld den over rødbederne. Skru ned for varmen og lad rødbederne koge ved svag varme til de er møre. Rør ofte i dem. Koger væden for meget ind, tilsættes lidt vand. Når rødbederne er møre, det taget ca. 30 min., hældes de i blender sammen med væden. Tilsæt 1 tsk. salt og ½ tsk. peber samt ægget og blend til massen er ensartet. Smør 4 små kokotteforme med smør, fordel rødbedemassen i kokotterne, læg låg eller folie over. Læg nogle sammenfoldede avissider i bunden af et ildfast fad. Sæt kototterne på avisen og hæld kogende vand i fadet til det står halvt op om formene. Sæt fadet i en 160 gr. og lad pureen bage 1 time. Tag den ud af ovnen og lad den stå i 5 min. Fjern låg eller folie, skær pureen fri i kanterne og vend den ud på varme tallerkner. Server den straks med en skefuld af saucen lagt ovenpå.
Sauce: Creme fraiche røres med fintrevet peberrod, salt, peber og en anelse sukker.
Denne pure egner sig som tilbehør f.eks. til stegt svinekød.