300 g store, hvide bønner
2 løg
1 fed hvidløg
4 tomater
2 dl olivenolie
saft af ½ citron
1 bundt hakket persille
Sæt bønnerne i blød i koldt vand tilsat 1 tsk bagepulver i ca. 10 timer. De skal stå i køleskabet. Kog dem halvmøre i vandet, de skal koge ved svag varme. Snit løg og hvidløg fint og kog dem gennemsigtige i olien, tilsæt de flåede, i kvarte udskårne tomater, 1 tsk salt og peber fra kværnen. Tilsæt bønnerne og lad retten snurre under låg ved svag varme, til bønnerne er helt møre. Smag til med salt, peber og citronsaft, hæld salaten i en skål og drys med hakket persille. Salaten kan spises varm eller kold.
NB. Kogevandet kastes bor. Retten kan laves flere dage før spisning, den skal opbevares i køleskab.