(4 personer)
300 g rå rødbeder
200 g julesalat
Vinaigrette til rødbeder:
1 tsk. lys Dijonsennep
1 tsk. salt
½ tsk. lys peber
2 spsk. vineddike
1 dl vindruekerneolie eller anden spiseolie
Marinade til julesalat:
1 spsk. vineddike
1 tsk. lys Dijonsennep
½ tsk. salt
¼ tsk. lys peber
1 knsp. sukker
3 spsk. vindruekerneolie eller anden spiseolie
1 dl piskefløde
Skræl rødbederne og riv dem på den grove råkostplade på blenderen. Pisk eller blend marinaden sammen og hæld den over rødbederne.
Flæk julesalaten, skær stokken ud, skyld den under den kolde hane, snit den. Rør vineddiken med sennep, slat, peber og sukker, tilsæt olien under omrøring eller blend det hele sammen. Pisk fløden, vend den i. Vend julesalaten i denne dressing. Læg den midt på et rundt fad. Fordel rødbedesalaten udenom.
Denne salat passer til alle retter med stegt svinekød. Den kan også serveres som hors d’oeuvre med flute til.