(4 – 6 personer)

1 selleri på godt 1 kg
100 g valnødder
en 3 cm tyk skive franskbrød uden skorpe

1 dl olivenolie
3 spsk vineddike
1 dl yoghurt
10 sorte oliven
1 spsk grofthakket persille
½ tsk rød peber eller en blanding af cayennepeber og paprika
salt

Skræl sellerien, skær den i tynde skiver og derefter i tændstiklignende stænger. Kog dem i letsaltet vand i 5 min, hæld dem på sigte, læg dem i en skål.
Læg franskbrødet i blød i lidt vand, tag det op og knug det. Blend det med valnøddekernerne, olivenolie, vineddike og yoghurt, smag til med salt.
Har man ikke en blender, kører man nøddekernerne igennem persillehakkeren eller mandelkværnen og moser dem i i brødet, rør det sammen med de øvrige ingredienser og hæld denne sauce ud over sellerien. Drys med peber og groft hakket persille. Pynt med sorte oliven.
NB – Denne sauce bruges til mange forskellige retter. Man serverer den f.eks. til kogte muslinger og til andre kogte grønsager

Luk menu