(4 – 6 personer)
1 kg hele spinatblade, friske eller frosne
2 små æg
400 g fetaost
50 g reven parmesan
75 g reven emmentalerost
2 spsk olie
2 spsk hvedemel
50 g rasp
25 g smeltet smør
Spinaten kommes i kogende, letsaltet vand. Når vandet koger, beregnes kogetiden for frossen, uoptøet spinat til 10 min., 5 min. for frisk eller optøet spinat. Når den er kogt, hældes spinaten på en sigte. Lad den løbe godt af og afkøle så meget, at man kan trykke den fast sammen med hånden, så alt vand kommer ud.
Hak spinaten groft med en kniv på et bræt. Med en gaffel moses fetaosten, æggene og det halve af den revne ost godt sammen. Bland spinaten i. I et ovnfast fad eller en lille bradepande på ca. 40×30 cm kommes olie, der drysses med melet, og fadet sættes i en 180 gr. varm ovn til melet begynder at gyldne. Spred det godt ud over hele fadet. Spinatmassen lægges nu i. Raspen blandes med resten af den revne ost, dette bredes ud over spinaten. Dryp med smeltet smør og sæt fadet midt i en 180 gr. varm ovn i 1 time. Tag fadet ud af ovnen og skær spinatbrødet ud i små firkanter, der kan spises med tandstikker.
Variation: Samme ret kan laves med revne courgetter, der saltes, står 30 min. i sigte og knuges fri for vand, hvorefter de blandes med æg og ost.