(4-6 personer)

1 kg squash (gourgetter)
3 dl vand
2 tsk salt
60 g smør
1 dl hakket løg
250 g reven Danbo ost
2 spsk hakket persille
¾ dl tør hvidvin
½ dl piskefløde
1 flødeost
3 æggeblommer
3 æggehvider
1 dl franskbrødskrumme, reven
½ dl friskreven parmesanost
3 spsk smeltet smør

Vask squashen og skær den ud i 3 mm tynde skiver. Læg dem i saltet vand i 20 min. Hæld dem på sigte. Kom smør i en gryde, lad det smelte, kog løgene møre, men ikke brune heri. Tilsæt squashen, lad det koge og mos det med en træske. Tilsæt den revne ost og hvidvinen, hakket persille, salt og peber efter smag. Tag gryden af varmen og rør æggeblommerne i. Pisk hviderne meget stive, vend dem i massen. Smør et souffléfad med smør og hæld massen i. Bland den revne franskbrødskrumme med reven parmesan og drys det over gratinen, dryp med smeltet smør. Sæt gratinen på en plade på nederste rille i en 200 gr. varm ovn til overfladen er gylden.

Luk menu