2 kg surkål fra dåse eller glas
4 dl hakkede løg
100 g smør
4 dl tør Vermouth
1 l hønsebouillon (Jensen dåse)
2 spsk kommen
salt, peber
1 ½ kg letsaltet, kogt fælsk
timianpølser (se opskrift)
evt. kartofler
Læg surkålen i en sigte, spul den godt igennem med koldt vand, lad den løbe godt af. Kog de hakkede løg gennemsigtige (ikke brune) i smør i en stor gryde, tilsæt kål, Vermouth og bouillon, kommen, salt og peber. Læg låg på gryden, og lad kålen simre svagt i 2 timer.
Skær det kogte flæsk i skiver, del pølserne i 2-3 stykker hver, læg det ovenpå kålen, og lad det varme igennem, inden retten serveres med rugbrød og sennep.
NB. Man kan drøje på surkålen ved at komme nogle skrællede kartofler ned i den de sidste tre kvarter og lade dem koge med.