250 g frossen butterdej
500 g modne tomater
1 ansjosfilt
200 g sorte oliven, helst fra Nyons
1 stort løg
1 gren frisk basilikum
1 spsk olivenolie
salt, peber, en anelse sukker
1 æggeblomme
Skold tomaterne, træk skindet af, tryk dem fri for kerner, skær dem i skiver. Sæt ovnen på 200 gr. Hak løget, kog det gennemsigtigt i olie på panden, tilføj tomaterne, salt, peber og sukker. Lad det koge svagt i 5 min. Hak basilikumbladene groft, knus ansjosfileten. Kom begge dele på panden tillige med de udstenede oliven (køb dem ikke udstenede, gør det selv). Lad det koge 5 min. Rul dejen ud til 2 runde kager, prik dem med en gaffel. Læg den ene i bunden af en springform, læg den afkølede sauce over, dæk med den anden dejplade. Stryg med æggeblommen pisket op med en spsk vand og bag i den 200 gr. varme ovn i 25 min. Tag den ud af springformen og spis den varm.