300 g andelever
300 g stribet flæsk
1 skalotteløg
1 æg
1 dl piskefløde
1 spsk. fin rasp
¼ tsk. timian
¼ tsk. rosmarin
salt, peber
½ dk cognac
tynde spækflager til formen

Få slagteren til at hakke flæsket eller hak det selv i food processor eller i kødmaskine. Rør det med revet skalotteløg, æg, piskefløde, rasp og meget fintstødte krydderier. Lad farsen hvile overdækket i køleskabet et par timer. Rens andeleverne, overhæld dem med cognac, drys med lidt salt og peber fra kværnen.

Lad dem trække overdækket i køleskabet et par timer. Blend det halve af leveren, rør den i farsen. Beklæd en postejform med spækskiver, læg det halve af farsen i, læg de resterende andelevere på og dæk med resten af farsen. Læg tynde spækskiver over. Læg låg på og bag postejen i vandbad i ovnen ved 225 gr. i 45 min. Lad postejen køle lidt af. Fjern låget, dæk postejen med folie og læg et ret tungt pres på postejen. Når den er helt kold, fjernes det øverste spæklag.

NB – man kan dække postejen med en fin portvinssky til sidst.

Luk menu