(4 – 6 personer)
1 kg auberginer
200 g løg, hakkede
300 g hakket kød
300 g tomat
1½ dl olivenolie
salt, peber
Auberginerne skæres i 5 cm tykke skiver, de udhules i midten, saltes og trækker ½ time. Auberginestykkerne tørres og steges i noget af olien på begge sider til de er brune. Læg dem i et ovnfast fad.
Drys de hakkede løg med salt, lad dem trække ½ time, skyl dem i en sigte.
Skræl eller flå tomaterne og hak dem groft.
Brun kødet i resten af olien, skil det med en gaffel. Når det har suget al væde, tilsættes løgene, lad også dem skifte farve, tilsæt tomater, salt og peber, lad det koge sammen 5 min. Fyld denne blanding i auberginerne, kom lidt vand i bunden af fadet og sæt det i en 225 gr. varm ovn i ca. 30 min.