4 personer
750 g mellemstore kartofler
500 g haricots verts
400 g røget flæsk
1 rødløg i tynde skiver
1 dl eddike
1 spsk grov sennep
Salt og peber
1 bundt fintskåret forårsløg
1 stort bundt hakket persille
1 bundt purløg, fintskåret
2 fed fint snittet hvidløg
Skræl kartoflerne, skær dem i kvarte. Kog dem i saltet vand i 10 min., tilsæt de grønne bønner. Kog til alt er mørt, ca. 10 min. til.
Skær flæsket i terninger, steg dem på panden ved svag varme til de har taget farve og er sprøde. Tag dem op af det afsmeltede fedt og hæld dem på et stykke køkkenrulle.
Steg det fint skårne rødløg mørt, men ikke brunet i det afsmeltede fedt.
Hæld vandet fra grønsagerne, hæld dem i en varm skål, hæld flæsketernene og det afsmeltede fedt over. Pisk senneppen med eddiken, salt og peber (pas på med saltet, det saltede flæsk kan være rigeligt saltet). Hæld det over retten, drys med fintskåret forårsløg og hakket persille samt fintskåret hvidløg.
Server lunt med en øl til.