(6 personer)
850 g skært kød af kalvebov
50 g smør
250 g skalotteløg
250 g champignons
25 g smør
30 g mel
2 fed hvidløg
bouquet garni (persille,
laurbærblade, timian)
2 spsk. creme fraiche
salt, peber
oksebouillon (dåse)
Kødet skæres i tern på ca. 5 cm. Disse tern vendes sammen med hele, små løg i en dyb pande i smør, uden at brune. 30 g mel drysses over, og det bages godt af. Derpå tilsættes oksebouillon til saucen har konsistens som tyk fløde. 2 fed hvidløg snittes ned i og en bouquet garni lægges ved. Salt og peber drysses over, låg lægges på, og retten simrer under svag varme i ca. 1 time.
Champignons gøres i stand. Små hele svampe er bedst, er de store, må de skæres i kvarte. De steges 2 min. i smør og tilsættes retten lige inden serveringen. Saucen jævnes i sidste øjeblik med creme fraiche.