(4 – 6 personer)
4 lange auberginer
½ dl olivenolie
400 g hakket lam eller okse
3 mellemstore løg, hakkede
30 g smør / margarine
3 revne tomater
1 spsk hakket persille
evt. 1 spsk pinjekerner
salt, peber
2 tomater
Skræl auberginerne i striber så det halve af skindet tages af. Skær et dybt snit på langs af auberginerne og åbn dem lidt, drys dem med lidt salt og lad dem trække ½ time. Tør dem af og steg dem i olie på en pande på alle sider, til de er brunet. Læg dem i et smurt ovnfast fad.
Steg det hakkede kød og løgene i fedtstof på panden. Når al væde er opsuget, tilsættes tomater, der rives på det grove af råkostjernet, persille evt. pinjekerner, salt og peber.
Fyld kødblandingen i auberginerne, skræl 2 tomater eller flå dem, skær dem i skiver og læg dem oven på auberginerne, hæld 1 dl vand i fadet og sæt fadet i en 200 gr. varm ovn i 30-35 min.