2 fasaner
1 stort æble
1 gulerod
1 porre
1 løg
persillestilke
1 skive selleri
1 dl hvidvid
ca. 3 dl fasanfond
smør, olie
2 ½ dl piskefløde
evt. ½ dl lys portvin (Gamebird, hvis muligt)
Timianæbler:
1 kg gode æbler
50 g smør
timian
salt
Indbagte kartofler:
700 g kogte kartofler
1 ½ dl creme fraiche
6 spsk friskhakket basilikum
250 g butterdej
1 æg til pensling
Skær over og underlår af fasanen, skær brystet af med brystbenet ved. Hak resten groft med kniv. Brun disse småstykker i ovnen sammen med udskåret æble og grønsager. Når det er brunt, kommes det hele i en gryde, overhældes med vin og vand, så det dækker. Lad det koge 30 min. I en stegegryde brunes lår og bryst i en smør-olie blanding, drys med salt og peber, tilsæt piskefløde. Lad det stege under opsigt i 8 min., så tages brystet op, mens lårene steger videre, til de er møre. Her er tidsangivelse umulig, det afhænger af fasanens alder. Når lårene er taget op, sies den kogte fond over i stegegryden, den koges ind og kan jævnes med maizena og smages til med portvin.
Timianpølser: Skær æblerne i både med skræl på, skær kærnehus, blomst og stilk væk. Steg æblebådene i smør på panden, drys dem med timian og salt.
Indbagte kartofler: Skær kartoflerne i skiver. Rør creme fraiche med hakket basilikum, salt og peber. Bland det med kartoflerne. Rul butterdejen ud som et rektangel. Læg kartoffelblandingen på midten, pak dejen omkring som en stang. Hvis I er i humør til det, kan I skære strimler i butterdejen og flette dem over kartoflerne. Læg stangen på bagepapir på plade og bag i en 200 gr. varm ovn i ca. 20 min. Skær den i skiver og server til fasanen.