(4-6 personer)

1 kg store grønne druer, gerne muskatdruer
4 spsk Calvados (æblebrændevin)
½ tsk salt
peber fra kværnen
2 clara flødeoste
2 fasaner
50 g smør
2 gulerødder
6 skalotteløg
1 bouquet garni (persille, timian, laurbærblad)
5 dl hønsebouillon (dåse)
1 dl piskefløde
evt. 2 spsk mel til jævning

Afskind og udsten druerne. Læg dem i en skål med Calvados og lad dem trække 1 time. Rør flødeosten med 2 kopper af druerne, salt og beder. Fyld det i fasanerne og sy dem sammen. Brun fasanerne i smør i en stegegryde, tag dem op.

Brun fintsnittede gulerødder og skalotteløg i smørret, tilsæt bouquet garni. Læg fasanerne over, tilsæt lidt af bouillonen og steg dem under låg ¾ time, tilsæt mere bouillon under stegningen. Vend fasanerne 2 gange under stegningen. Når der er gået en halv time, tilsættes druerne med Calvados. Når fasanerne er møre, tages de op og skæres for. Kog saucen ind med piskefløde til den jævner svagt eller jævn saucen med mel udrørt i lidt koldt vand.

Til denne ret spiser man kog båndspaghetti.

Luk menu