(4-6 personer)

1 kg nakkekam uden svær og ben
75 g smør
2 gulerødder, i tykke skiver
1 bouquet garni
2 ½ dl tør hvidvin
3 appelsiner
2 stk. hugget sukker eller 2 spsk. sukker
1 spsk. vineddike
salt, peber

Brun kødet i smør i en stegegryde, drys med salt og peber. Tilsæt gulerødder, bouquet garni og hvidvin. Læg låg på, lad retten simre ved svag varme i ca. 2 timer.
Kom 2 stk. sukker eller 2 spsk. sukker på en pande, og lad det karamellisere ved svag varme. Pas på det ikke branker. Kog panden af med vineddike. Tilsæt appelsinsaft af 2 appelsiner, lad det koge til en sirupsagtig konsistens, tag det af varmen. Tag kødet op, når det er godt mørt, hold det varmt.
Skum skyen og sigt den, bland den med appelsinsiruppen og smag til med salt og peber. Skær kødet for og læg det på et varmt fad med appelsinskiver i kanten. Server saucen til eller hæld den ud over kødet.
Serveres med kartoffelmos

Luk menu