(4 – 6 personer)
Fra Restaurant Beyti
Fars:
1 kg hakket kød (okse, lam eller gris)
1 æg
1 dl mælk
1 knivsp spidskommen
4 spsk hakket persille
2 revne løg
1 spsk koncentreret tomat
ca. 2 tsk salt
½ tsk peber
1 kg kartofler i ¼ cm tykke skiver
4 tomater
4 chilipebre
Kogelage:
20 g smør
4 spsk koncentreret tomat
1 l vand
Ælt alle ingredienser til farsen godt igennem med hænderne. Farsen skal helst æltes i 20 min. for at få den rigtige konsistens. Det kan gøres på en køkkenmaskine. Lad farsen hvile mens kartoflerne skrælles og skæres i skiver, læg dem i letsaltet vand, så de ikke bliver mørke.
Form farsen til kugler, der trykkes let flade i hånden, sæt disse frikadeller på højkant skiftevis med kartoffelskiver i et smurt ovnfast fad.
Skræl eller flå tomaterne, skær dem i smalle både og fordel dem over fadet. Flæk chilipeberne og fjer frøene, snit peberne fint og drys dem over retten.
Smelt 20 g smør i en gryde, rør koncentreret tomat ud heri og tilsæt kogende vand. Lad det koge igennem. Hæld det i fadet. Læg folie over og sæt fadet midt i en 225 gr. varm ovn i ¾ time, fjern folien og lad retten stå endnu 15 min. uden papir.