(4 – 6 personer)

750 g hakket okse
250 g hakket lam
1 tsk köfte bahar (tyrkiske forretninger)
1 tsk knust spidskommen
1½ tsk sort peber
1 tsk rød, stærk peber
2 tsk bagepuljer
60 g reven gruyére
25 g revet løg
1 fed knust hvidløg
2 skiver afskorpet franskbrød

Alt æltes sammen med hænderne eller på køkkenmaskine, farsen skal æltes meget længe (ca. 20 min.) for at den kan få den rigtige seje konsistens, der gør det muligt at sætte frikadellerne på spid.
Når kødet er æltet nok, formes det til kugler med hænderne, der er smurt med olie, kuglerne skal være på størrelse med et lille æg. De rulles nu aflange og trykkes flade.
Et spid stikkes igennem dem på lange, og de grilles på begge sider ca. 4 min. på hver side.
Man kan også lade være med at sætte dem på spid men lægge dem direkte på grillen.
Disse frikadeller kan også steges i smør på panden.
Serveres ofte med yoghurtsauce, se opskriften ”pocherede æg med yoghurtsauce”

Luk menu