(4 personer)

4 mellemstore gourgetter
400 g lammekød i tern eller hakket
1 mellemstort løg
½ dl vindruekerneolie eller anden spiseolie
50 g kogte, lange ris
2 tsk. salt
½ tsk. friskmalet peber
1 dåse flåede tomater (ca. 400 g)
¼ tsk. delikatesse paprika
1 knsp. cayennepeber

Skræl gourgetterne, kom dem i kogende, letsaltet vand, lad dem koge 10 min., tag dem op og tør dem af. Flæk dem og fjern kernerne med en teske. Læg gourgetterne i et smurt ildfast fad. Hak kød og løg i blender ved af- og tilkoblingsmetoden, pas på det ikke bliver for finthakket. Hvis der ikke anvendes blender køres kød og løg gennem kødmaskinen.

Varm olien op på en pande og steg kødblandingen i olien, til det er letbrunet. Rør risen i og smag til med salt og peber. Fyld denne blanding i gourgetterne. Er der mere kød, end der er plads til i gourgetterne, fordeles det udenom disse. Hæld tomaterne på sigte, så saften løber af, og blend dem med krydderierne. Hæld dette over gourgetterne. Sæt fadet midt i en 180 gr. varm ovn i 30-40 min.

NB – samme fremgangsmåde kan benyttes til auberginer.

Luk menu