(4 – 6 personer)

Dej:
300 g mel
2 hele æg
1 spsk yoghurt
1 spsk olivenolie
1 tsk salt
175 g margarine

Fyld:
400 g lammekød uden ben
3 store tomater
30 g smør
1 tsk timian
salt, peber

Sigt melet ud på bordet, lav en fordybning midt i melet, så det danner en krans. Slå æggene ud i dette hul og rør dem med yoghurt, olivenolie og salt. Det er lettest at røre med en gaffel. Rør lidt efter lidt melet ind i æggeblandingen. Når dejen begynder at blive tæt, æltes den med hænderne. Den kan ikke tage alt melet i første omgang. Lad det mel ligge på bordet, som ikke kan æltes ind i dejen. Dejen skal være smidig og temmelig fast. Sigt noget af melet på bordet og rul dejen ud i dette mel til en tykkelse på ca. ½ cm. Fordel noget af margarinen på dejen i tynde flager, fold dejen sammen fra side til side på begge ledder. Rul atter ud over bliv ved med at folde, indtil fedtstoffet er optaget i dejen. Fortsæt med at rulle fedtstof ind i dejen på denne måde til alt er brugt. Når fedtstoffet ved udrulningen træder igennem dejen, sigter men lidt af det tiloversblevne mel på dejen, inden man ruller videre.
Når alt fedtstof er rullet ind i dejen, pakkes denne ind i et klæde og lægges i køleskabet mindst 1 time.
Imens laves fyldet: Kødet skæres i små terninger, tomaterne skrælles og hakkes groft med kniv. Kødet brunes i smør i en gryde, når det er brunt og al væde er kogt væk, tilsættes tomaterne, man krydrer og lader det simre i ca. 5 min. Lad det køle af.
Tag dejen ud af køleskabet. Del den i 2 lige store dele og rul hver del ud i 15 cm brede og ca. 50 cm lange bånd. Læg kødblandingen midt ned ad båndene, pensl dejen udenom med vand og rul båndene sammen over kødet på den lange led. Læg rullerne på en smurt plade, pensl dem med smeltet smør eller sammenpisket æggehvide og sæt pladen midt i en 225 gr. varm ovn i ca. 45 min. til overfladen er lysebrun.
Ved serveringen skæres rullerne i passende stykker. De kan serveres med en tomatsalat eller med tomatsauce.

Luk menu