(4-6 personer)

1 vild- eller tamkanin
2 ½ dl rød Côte du Rhône
1 dl vineddike
2 upillede hvidløgsfed
1 bouquet garni (persille, timian, laurbærblad)
150 g tørrede abrikoser
½ dl olie
50 g smør
salt, peber

Gem leveren. Udben kaninen og skær kødet i terninger på ca. 2 cm. Mariner dem 12 timer i vin, eddike, hvidløg og bouquet garni. Tag kødet op og tør det af i køkkenrulle. Udblød abrikoserne i koldt vand 1 time. Brun kaninkødet i en tykbundet gryde i olie, drys med salt og peber. Tilsæt hvidløgene og bouquet garni fra marinaden. Læg låg på og lad det snurre sagte i 20 min. Tilsæt marinaden og de afløbne, udblødte abrikoser. Bring det i kog, dæk med smørsmurt papir og låg og lad den koge svagt i 10 min. Skær leveren i 4 stykker og kom den i gryden. Lad den koge 10 min., tag den op og blend den sammen med hvidløgene, som man nu har pillet, og smørret. Fjern bouquet garni og legér saucen med levermassen under omrøring. Smag saucen til med salt og peber.

Hertil serveres varm flûte og en avocadosalat (se opskrift)

Luk menu