(6 personer)
900 g lammekød uden ben
1 spsk smør + 1 spsk olie
2 store løg i kvarte
300 g tomater
2½ dl vand
400 g auberginer
100 g peberfrugter
1 stor tomat
50 g smør
Kødet skæres i terninger på ca. 2 cm, tomaterne skrælles eller flås, knuges fri for kerner og hakkes med kniv. Auberginer skæres i 2 cm terninger, de saltes og trækker ½ time, skylles og tørres af. Peberfrugterne renses og skæres i 2 cm store terninger. Tomaten skrælles eller flås og skæres i skiver.
Brun kødet i smør + olie, når det er brunet og har suget sin væde til sig, tilsættes løgene. Lad dem brune med under omrøring i 5 min., tilsæt tomaterne, salt, peber og vand. Lad det småsimre 20 min.
Steg auberginer og grønne peberfrugter i smør på panden.
På spid sættes nu skiftevis kødstykker, aubergine og grønne peberfrugter. Spiddene lægges i et ovnfast fad, de overhældes med skyen fra kødet og grønsagerne, dækkes med tomatskiver og sættes midt i en 225 gr. varm ovn i 10 min.
Serveres med pilav ris eller brød.