(4 – 6 personer)
500 g hakket okse eller lam
2 skiver franskbrød
1 revet løg
1 æg
2 spsk hakket persille
2 spsk olivenolie
Salt, peber
Tomatsauce:
1 stort hakket løg
6 store flåede tomater
2 fed hvidløg
½ tsk tørret basilikum
1 laurbærblad
salt, peber
2 spsk hakket persille
Franskbrødet afskorpes og gennemvædes ved vand. Det knuges i hånden og smuldres ned i det hakkede kød. Ælt farsen med de øvrige ingredienser. Den skal æltes længe – gerne 15 min. for at blive sej. Form farsen til æglignende kødboller med hænderne, der er vædet med olie. Brun kødbollerne på begge sider i olie på panden.
Drys det hakkede løg med salt, lad det trække 10 min., skyl det og bland det med de grofthakkede, flåede tomater. Kom det i en gryde med de øvrige ingredienser undtagen persillen. Lad det koge sammen et par minutter ved svag varme. Læg kødbollerne i denne sauce, læg låg på gryden og lad retten simre ved svag far i 15 min.
Drys med hakket persille og server med brød eller pilavris (se opskrift)