(4 – 6 personer)

300 g lammekød uden ben
1 hakket løg
3 spsk vindruekerneolie
4 fed hvidløg
1 lille courgette
2 tomater
1 aubergine
½ dl olivenolie
1 chilipeber
salt, timian

Kødet skæres i 1 cm terninger. Det steges sammen med løget i 3 spsk vindruekerneolie til det har taget farve. Læg kød og løg nederst i et ovnfast fad eller i portions kokotter. Derover snittes 4 fed hvidløg. Courgetten skrælles og skæres i terninger, der saltes let og kommes over i fadet.
Tomaterne skrælles eller flås og skæres i samme både, de lægges over courgetten. Auberginen halveres på tværs og skæres i tynde skiver på langs. Disse skiver saltes og trækker ½ time. De tørres af og steges brune i olie på panden, hvorefter de lægges oven på tomaterne. Chilipeberen flækkes, kernerne tages ud, peberen snittes fint og drysses over. Ind imellem lagene drysses med en blanding af salt og timian.
Læg folie eller låg på fadet/kokotterne og sæt dem midt i en 225 gr. varm ovn i ca. 20 min.
Serveres med brød.

Luk menu