(6 personer)

6 store svinekoteletter
30 store svesker
3 dl tør hvidvin
salt, peber, mel
3 spsk smør
2 spsk olie
1 ½ dl hønsebouillon (dåse)
1 ½ dl piskefløde
3 tsk ribsgelé
lidt citronsaft

Salat:
1 wondersalathoved
3 spsk olivenolie
3 spsk lys vineddike
salt, peber

Sæt sveskerne i blød natten over i vinen og lad dem derefter koge 10 min. i vinen ved svag varme. Tag sveskerne op og gem vinen. Bank koteletterne med håndroden, vend dem i mel blandet med salt og peber. Drys overflødigt mel af. Brun koteletterne i en blanding af smør og olie på begge sider. Læg koteletterne over i et ildfast fad. Hæld halvdelen af fedtstoffet fra panden og kog derefter panden af med vinen fra sveskerne. Lad det koge ind til det halve, tilsæt bouillon, lad det atter koge ind, tilsæt piskefløden og lad saucen koge til den jævner let. Smag saucen til med ribsgelé og citronsaft, salt og peber. Hæld saucen over koteletterne, læg sveskerne ved. Dæk fadet med folie og sæt det i 200 gr. varm ovn i ca. 8 min.

Skær salaten i både. Vend dem på en tør, varm pande, tilsæt olien og eddiken, salt og peber. Hæld salaten i et ildfast fad og sæt det et par minutter under grillen.’

Hertil serveres lune flûte eller rå kartofler, skåret i tern og stegt i smør på panden.

Luk menu