(6 – 8 personer)

2 kyllinger
1 æg
1 æggehvide
3 dl piskefløde
2 tsk. salt
1 knsp. cayennepeber
½ tsk. revet muskatnød

Grønsagsfars:
75 g champignons
1 lille skalotteløg
50 g havesyre eller spinat
4 stilke bladselleri
1 tsk. hakket persille
1 tsk. hakket estragon
1 tsk. hakket kørvel
1 tsk. fintskåret purløg
30 g smør
1 æg

1 iceberg salathoved
15 g smør
3 spsk. god hvidvins- eller sherryeddike
1 spsk. olie
300 g butterdej (evt. frossen)
1 æg til pensling

Skær brystkød og kød fra overlårene af. Det skulle give 500 g råt kyllingekød. Det øvrige af kyllingen kan man koge en fortræffelig suppe af, der kan fryses ned til en dag, man har brug for den. Blend kyllingekødet med ægget, hviden og noget af piskefløden af flere gange. Massen skal ende med at være fintmalet. Dæk farsen til og sæt den i køleskabet 1 time. Rør resten af piskefløden i, og smag farsen til med salt, cayennepeber og muskatnød. Pas på at krydringen ikke bliver for kraftig. Rens og skyl grønsagerne og krydderurterne. Hak dem fint med kniv (blenderen vil få dem til at safte for meget til denne ret). Krydderurterne hakkes for sig. Kog nu grønsagerne klare i smør i en gryde, uden at de bruner. Tag dem af varmen, og rør krydderurterne og ægget i.

Skær icebergsalaten i strimler, smelt smørret i en gryde, kom salaten i og lad den simre et par minutter i smørret under omrøring, tilsæt eddiken, lad den bruse op, og tag så gryden af varmen. Tag en sandkageform med rumfang på 1 ½ l. Smør den med olie. Læg et lag kyllingefars i bunden, derpå lægges grønsagsblandingen, læg resten af kyllingefarsen over.
Læg den stuvede icebergsalat øverst. Dæk formen med alufolie og bag postejen i vandbad 1 time ved 200 gr. i ovnen. Tag den så ud og sæt den i køleskabet med det samme. Lad den stå til næste dag.

Tag postejen ud af køleskabet, løsn den i kanten, hæld evt. væde fra, og vend postejen ud på et bræt, lad den stå og tørre 1 time. Bruges færdigkøbt butterdej i baner, pensles de med vand og lægges ovenpå hinanden. Drys lidt mel på bordet og på den øverste dej plade, og rul dejen ud i så stor en plade, at den kan rumme postejen. Læg postejen midt på dejen, bøj enderne ind over, klip overskydende dej af, bøj derefter den ene langside op over postejen, pensl den grundigt med sammenpisket æg. Bøj derefter den anden langside over, den skal nå 1 cm ind over den første. Læg bagepapir på en plade. Vend postejen om, og sæt den side med sammenføjningerne nedad mod papirer. Udrul den resterende dej, stik den ud som hjerter eller blade. Smør dejen over det hele med sammenpisket æg, og lim de udstukne stykker dej på, pensl også disse. Bag postejen nederst i en 200 gr. varm ovn i ca. 20 min. til den er smukt lysebrun. Tag postejen ud af ovnen og server den lun eller kold med kuvertbrød til . Server evt. avocadosauce til (se opskrift).

Luk menu