(6 personer)

1 kylling på ca. 1 kg
1 citron
50 g smør
1 mørbrad
2 skiver franskbrød
2 spsk. fløde
1 hakket løg
2 æg
1 dl piskefløde
salt, peber
¼ kg svinelever
50 g smør
4 skiver kogt skinke
100 g bacon
½ dåse bouillon

Kyllingen gnides ud- og indvendigt med en overskåret citron og steges i smør i en gryde. Bryst og lår samt kileben skæres fra, og resten skæres i meget små stykker (hakkes med en kniv).

Fars laves af mørbraden kørt 2 gange igennem kødmaskinen, 2 skiver afskorpet og i lidt fløde udblødt franskbrød, 1 hakket løg, æg, piskefløde, salt og peber. Farsen må gerne være ret lind. Det med kniv hakkede kyllingekød kommes i. Leveren skæres i meget tynde skiver og derpå i stykker på størrelse med en femkrone. Den steges i smør og drysses med salt og peber. Et ildfast fad smøres og beklædes med bacon. Heri lægges lagvis: Fars, hele stykker kylling, der er befriet for ben, lever og skinke skåret i små tern. Sidst lægges et lag fars, som dækkes af bacon. Den bages ved 175 gr. i 1½ time, i begyndelsen med låg eller folie over, de sidste 10 min. uden dække for at tage farve.

Når den er bagt, stikkes der nogle huller ned i den, og den overhældes med 2 dl bouillon. Den står tildækket til næste dag, hvor den spises kold med salat til.

Luk menu