(4 – 6 personer)
Pandekager:
125 g mel
2 æg
½ tsk salt
2½ dl mælk
1 spsk olie
Fyld:
500 g lammekød uden ben
3 spsk vindruekerneolie
2 store tomater
4 spsk hakket persille
2 tomater
2 spsk koncentreret tomat
2 ½ dl vand
50 g reven emmentaler
Rør pandekagedejen sammen, lad den hvile i 30 min. og bag lyse, små pandekager
Skær lammekødet i 1 cm terninger og brun disse i vindruekerneolie. Skræl eller flå alle tomaterne, hak de 2 af dem groft med kniv, kom dem ned til kødet, når det har suget sin væde, drys med 2 spsk persille. Læg låg på og lad det stege uden væde ved svag varme 15 min. Tag det af varmen.
Læg en skefuld stegt kød på hver pandekage, drys med persille og læg små stykker tomat ovenpå. Fold pandekagerne sammen om kødet som en pakke, læg dem med sammenfoldningerne nedad i et ovnfast fad.
Kog vandet op og pisk den koncentrerede tomat ud i det. Hæld dette i fadet til de fyldte pandekager. Drys hver pakke med reven os og sæt fadet i en 225 gr. varm ovn til osten er smeltet og har taget farve, ca. 20 min.