(4 – 6 personer)
Lam på spid, se opskrift
Pandekager:
125 g mel
2 æg
½ tsk fint salt
2½ dl mælk
1 spsk olie
Sauce:
1 fed knust hvidløg
4 dl afløben yoghurt
1 tsk salt
4 modne tomater
evt. 1 bundt persille
Rør pandekagedejen sammen, lad den hvile ½ time og bag små pandekager af den.
Steg kødet på spid.
Hvis yoghurten er meget flydende, hældes den til afdrypning i et klæde lagt i en sigte, lad det stå til yoghurten har konsistens som en tyk sauce. Pisk yoghurten op med salt og knust hvidløg.
Skræl tomaterne, hak dem groft med en kniv og kog dem i en gryde, til der ikke er mere væde ved.
På hver pandekage lægges nu grillet kød fra et spid, derpå lidt tomat og derover yoghurtsaucen, læg evt. en kvist persille på. Rul pandekagerne sammen og server dem med det samme, eller læg dem i et ovnfast fad, smør dem med smør og varm dem op et øjeblik i en 225 gr. varm ovn.