(6 personer)
900 g lammekød uden ben
100 g smør
300 g skalotteløg
450 g tomater
150 g haricots verts
150 g auberginer
150 g courgetter
3 grønne peberfrugter
salt, peber
Köfte bahar (tyrkisk specialforretning)
ca. 2½ dl vand
Kødet skæres i terninger på ca. 2 cm. Skalotteløgene pilles, tomaterne skrælles eller flås, knuges fri for kerner og hakkes groft. Haricots verts skæres en gang over, auberginer og courgetter skæres i terninger, peberfrugter renses for kerner og skæres i terninger.
I en stegegryde brunes kødet i smør, når det er brunt og har suget al væde i sig igen, tilsættes løgene, de brunes med i 5 min. Skru ned for varmen og læg grønsagerne oven på kødet uden at røre i gryden, drys krydderierne ind imellem, hæld vand på, læg låg på og lad retten simre ved svag varme i ca. 30 min.