(4- 6 personer)

1 lammebov (ca. 900 g)
600 g løg
100 g smør
300 g tomater
1 spsk koncentreret tomat
½ – ¾ l vand
1 tsk kanel
1 tsk köfte bahar (tyrkiske forretninger)
salt, peber

Bed slagteren om at save boven ud i 4-5 cm brede stykker.
Skær løgene i smalle både, drys dem med salt og lad dem trække i ½ time, knug dem fri for væde.
Skræl eller flå tomaterne, knug dem fri for kerner og hak dem groft
Brun lammekødet i en stegegryde i smør. Når det er brunt over det hele, tilsættes de knugede løg, brun også dem, tilsæt koncentreret tomat og hakkede tomater, lad det stege lidt under omrøring. Tilsæt vand, så det knap dækker kødet, tilsæt krydderierne, læg låg på og lad retten småsimre i ca. 1 time.
Server med pilav ris eller brød.

Luk menu