(6-8 personer)
1 udbenet lammebov på ca. 1 ½ kg
30 g smør
salt, peber
Hvidløgscreme:
2-3 hele hvidløg
2 store løg
20 g smør
3 dl lys suppe f.eks. hønsebouillon fra dåse
2 dl piskefløde
salt, peber
Perfrugtterrine:
4 røde peberfrugter
50 g smør + 5 spsk vand
250 g godt udvandet fetaost
6 æg
peber
Brun den udbenede, snørede lammebov i smør på panden, læg den i ovnfast fad og steg den ved afbrudt stegning. Dvs. fadet sættes i en 225 gr. varm ovn i 15 min., tages ud og tildækkes, står 15 min., sættes atter ind i 15 min. og ud tildækket i 15 min. Skru ned til 200 gr., og sæt stegen ind i 20 min. Tag den ud og dæk den til. Må gerne stå ½ time, inden den skæres for.
Giv de hele hvidløg et opkog i letsaltet vand. Pil dem og hak dem, hak de 2 løg groft og stuv dem sammen i smørret i 5 min. uden at de tager farve, tilsæt den lyse suppe og kog under låg i 20 min. Blend. Kog denne masse op med piskefløden til den er jævn, smag til med salt og peber.
Peberfrugterne renses og skæres i terninger, de dampes i vand og smør under låg i 15 min., hvorefter de blandes med den godt udvandede feta, æg og peber. Fordel dette i små, smurte aluforme, sæt dem i vandbad i bradepanden. Dæk med alufolie og bag dem ved 175 gr. i 45 min. eller til de er stive.
Ved serveringen skæres kødet ud i tynde skiver, der lægges på et varmt serveringsfad, peberfrugtterrinerne vendes ud i kanten af fadet, og hvidløgscremen gives til sammen med kogte, nye kartofler. Man kan også servere råstegte kartofler eller kartoffelbåde, penslet med olivenolie, drysset med timian og bagt ¾ time i ovnen.
NB. Man kan gøre det samme med en lammekølle.