(6 personer)

2 kg lammebov
50 g smør
2 fed hvidløg
½ flaske rødvin
timian, salt, peber
500 g hvide bønner
1 løg
2 spsk olie

1 fed hvidløg
2 dl tør hvidvin
salt, peber
1 tsk. bagepulver

Kødet spækkes med hvidløg langs benene, gnides med salt og peber og anbringes i et ildfast fad, smørklatter lægges over. Det brunes i ovnen ved 250 gr., hvorefter det halve af vinen og timiankvisten tilsættes. Resten af vinen bruges til at dryppe med under stegningen. Boven skal stege i ca. ¾ time.

Hertil serveres hvide bønner: Bønnerne sættes i blød i koldt vand og står i 12 timer. De får et opkog i vandet; når de koger, tilsættes bagepulver, de skummes, og vandet hældes fra. Denne fremgangsmåde bevirker, at bønnerne er lettere fordøjelige. Løget svitses i olie, kogende vand hældes ved, og bønnerne tilsættes sammen med det knuste hvidløg, salt og peber. Når bønnerne er møre efter ca. ¾ times forløb, hældes vandet fra, og hvidvinen hældes ved. Står under låg i 10 minutter og trækker.

Luk menu