(4 – 6 personer)
500 g lammekød uden ben (bov, nakke)
½ dl olie, oliven eller vindruekerne
1 stort løg
3 tomater
2 auberginer
½ dl vindruekerneolie
1 grøn peberfrugt
1 chilipeber
1 tomat
salt, peber, sukker
Lammekødet skæres i 2 cm store terninger, løget i smalle både. Tomaterne skrælles eller flås, de 3 af dem hakkes groft med kniv. Auberginerne skrælles stribevis på langs og skæres i 1 cm tykke skiver på langs. Skiverne drysses med salt og hviler ½ time. Den grønne peberfrugt skæres i terninger og chilipeberen i ganske tynde ringe, tomaten i skiver.
Brun lammekødet i olie i en gryde. Når det har suget al sin saft, kommes løgene i, lad dem stege med 5 min. under omrøring. Tilsæt de hakkede tomater og hæld det hele i et ovnfast fad.
Tør aubergineskiverne af i køkkenrulle og steg dem i olie, til de har taget farve på begge sider. Skær hver skive over en gang og anbring stykkerne over kødet i fadet. Drys med peberfrugt og chilipeber, salt, peber og lidt sukker og læg tomatskiver over.
Sæt fadet midt i en 225 gr. varm ovn i 30 min.