(6 personer)
1 lammekølle 1½-2 kg
2 fed hvidløg, skåret på langs i 4, fjern spirene i midten)
2 laurbærblade i små stykker
2 spsk. fines herbes (f.eks. sar, timian, salvie, mynte, rosmarin)
4 knuste enebær
1 spsk. stødt kommen
1 spsk. olivenolie
1 spsk. reven citronskal
60 g smør
salt, peber
Stik huller i lammekøllen med en spids, smal kniv. Fyld hullerne med hvidløgssplinter og laurbærstumper. Bland alle de øvrige krydderier, kom lidt af denne blanding i hullerne, rør resten op med olivenolien, fordel den over køllen. Drys med reven citronskal, lad køllen stå et par timer. Tag en bradepande, der passer i størrelse til lammekøllen, og dæk den med smørskiver, kom et par skefulde vand i bunden, læg køllen oven på smørret og sæt den i en 225 gr. varm ovn. Beregn ca. 20 min. pr. kg kød. Hvis man bruger stegetermometer, skal centertemperaturen være 70 gr. Dryp jævnligt. Når kødet er halvt stegt, drysses det med salt og peber.
Serveres evt. med kartofler med laurbærblade og fennikel fra Nîmes, se opskrift