250 g hakket spæk
250 g hakket svinelever
250 g hakket kyllingelever
2 spsk. mel
50 g margarine
3 dl fløde
1 æg
salt, peber, basilikum
½ l oksebouillon (dåse)
4 spsk. madeira
8 blade husblas
100 g champignons
½ grøn peber
En opbagning laves af margarine, mel og fløde, det hakkede spæk smeltes heri, gryden tages af ilden, og den hakkede lever tilsættes, derpå æg og krydderier. Bages i sandkageform i vandbad ved 200 gr. i 1 time. tages ud og køler helt af, står helst til næste dag.
Leverpostejen vendes ud af formen, der skæres lidt af siderne. Bouillonen stives med husblas (husblas står i blød i koldt vand i 5 min., tages op og smeltes i vandbad for derefter at blive hældt i den kolde suppe).
Sandkageformen vaskes og skylles i koldt vand, og bunden dækkes med gelé; når den er stiv lægges tynde skiver af champignons og meget tynde strimler af grøn peber i mønster. En lille smule sky kommes over, og når det er stift, lægges leverpostejen forsigtig ned. Formen fyldes op med gelé og stilles koldt.
Når postejen skal ud, løsnes siderne med en kniv, og formen dyppes et øjeblik i meget varmt vand, hvorpå postejen vendes ud på et fad.