(4 – 6 personer)
2½ dl linser
4 dl vand
1 tsk salt
1 stort hakket løg
2 spsk smør/margarine
500 g hakket lam eller okse
salt, peber
2½ dl bouillon (vand + terning)
evt. 1 spsk koncentreret tomat
Linserne skylles og eventuelle småsten fjernes. De sættes over i 4 dl vand og 1 tsk salt, koger langsomt op og koger svagt i 15 min. Hæld dem på en sigte.
Det hakkede løg svitses i nøddebrunt smør, det hakkede kød kommes i, skil det ad med en gaffel og lad det stege til det har skiftet farve, ca. 10 min. under omrøring. Tilsæt 2½ dl bouillon og lad det koge 10 min. Tilsæt linser, salt og peber og evt. koncentreret tomat. Lad det koge sammen i 20 min. og server straks evt. med brød til.
NB – Bruger man grønne linser, skal de sættes i blød i koldt vand i 12 timer.