(4 – 6 personer)

1 kg courgetter
2 finthakkede løg
50 g smør
250 g hakket kød
3 tomater
3 peberfrugter
1 spsk hakkede mynteblade eller 1 tsk tørret mynte
3 tsk salt
½ tsk peber
2 dl vand eller bouillon

Skræl courgetterne, er de store, flækkes de og frøene skrabes ud. Skær courgetterne i skiver ca. ½ cm tykke, drys dem med salt og lad dem trække ½ time. Skyl dem og tør dem af.
Drys det finthakkede løg med salt, lad det trække ½ time, skyl det i en sigte.
Skræl eller flå tomaterne, hak dem groft.
Rens peberfrugterne og skær dem i terninger.
Svits courgetterne og løgene i det halve af smørret i 10 min.
Brun det hakkede kød i resten af smørret. Når det har suget al væden til sig igen, tilsættes tomater, peberfrugter og krydderier samt vand eller bouillon. Lad det koge sammen 5 min. Hæld det oven i courgetterne, lad være med at røre rundt. Læg låg på og lad retten simre ved svag varme 20 min.
NB – Retten kan også kommes i et ovnfast fad, dækkes med folie eller låg og stege midt i ovnen ved 200 gr. i 30 min.

Luk menu